petek, 24. december 2010

Dan pri-od/hodov

Danes je sicer nek splošni dan prihoda, vendar je bil moj dan (vsaj uradni del) sestavljen iz odhodov in poslavljanj. In razmišljam o tem, kako se dogodki obračajo. Včasih mislim, da sploh nimamo moči spremeniti, da je življenje tisto, ki na koncu odloči. Potem pa vidim v kakšni osebi res trdno voljo in odločenost in zdi se, da ga življenje pri določenih odločitvah ne more ustaviti.

Po eni strani občutim izgubo, po drugi menim, da bodo odnosi lahko še bolj sproščeni in pristni. Ja, ljudje pač prihajajo in odhajajo. Nekateri ostanejo, drugi se nam vtisnejo močno v spomin, na tretje pa se, četudi se ne poznamo zares dobro, lahko v resnici tudi navežemo.

Če je danes že tak večer, ko nekdo prihaja, si zaželim, da tudi sama ta prijateljstva - kljub poslavljanjem - zadržim.

Lepe praznike vsem skupaj - v krogu in mislih ljudi, ki so vam blizu in jih imate radi.

3 komentarji:

  1. Hja, Banditka, saj veš - life goes on. In sama tudi veš, kakšno je bilo vsako posamezno slovo. Od tebe kot prijateljice ali od neke zgodbe, kjer sta bili obe osebi vpleteni. Če od tebe, potem je to - to. Če od zgodbe je pa to kvečjemu priložnost za nadaljevanje, drugače in drugje, ampak nadaljevanje. Življenje imamo eno samo in ga je škoda zapravljati za slabe zgodbe, za tiste, ki ti kurijo energijo. Si pač napišeš take, ki ti ustrezajo.
    Vse lepo želim, tebi in tvojim.

    OdgovoriIzbriši
  2. Heh, Majcha, imaš prav. Je pa bilo zame presenečenje. Sicer je bilo pričakovano, ampak z druge strani...

    OdgovoriIzbriši
  3. Določene pesmi se izpojejo in stopimo dalje. Dejansko je življenje prekratko, da bi ga zapravljali za stvari, ob katerih se ne počutiš več fajn. Negativizma in slabih stvari je več kot dovolj okoli nas, zato ga odmislimo in si sami naredimo življenje lepo. Vredno. Čudovito. Ker to zaslužimo.

    Maxi

    OdgovoriIzbriši